Lamskoteletten € 9,49

in de koeling - altijd verkrijgbaar - 500 g - 18,98 €/kg

Lamskoteletjes + parmezaan-paneermeel met tzatziki

4,64 €/persoon • 4 personen • 40 minuten + 30 minuten koelen

Dit heb je nodig

12 lamskoteletjes • 4 sneetjes wit brood • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt • 1 tl gedroogde oregano • 2 eieren, geklutst • bloem • 2 komkommers • 300 g dikke yoghurt of yoghurt op Griekse wijze • 2 el citroenrasp • 1 teentje look, geperst • 3 el gehakte munt • olijfolie • peper en zout

Zo maak je het klaar

1 Scheur het brood in stukken en doe samen met de Parmezaanse kaas, een snufje peper en de oregano in een blender. Mix fijn.
2 Kruid de lamskoteletjes met peper en zout. Haal ze eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tot slot door het kaasmengsel. Zet een halfuur koel.
3 Snij de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Meng er de yoghurt, de citroenrasp, de munt, de look en een scheutje olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet koel. 4 Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de koteletjes goudbruin en krokant. Serveer er de tzatziki bij.

Lamsfilet tijm-honingmarinade met groene asperges en krielaardappelen

8,93 €/persoon • 4 personen • 45 minuten + 1 uur marineren

Dit heb je nodig

1 kg lamsfilet • sap en geraspte schil van 2 sinaasappels • 4 el mosterd • 5 el vloeibare honing • 2 el tijmblaadjes • 1 teentje look, geperst • 800 g krielaardappelen, geschild • 350 g groene asperges • 1 sjalot, gesnipperd • 100 ml groentebouillon • 2 el gehakte peterselie • boter • peper en zout

Zo maak je het klaar

1 Roer in een kom de honing los met de mosterd, de look, de sinaasappelschil en de tijm. Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en kruid met peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 1 uur koel.
2 Kook de krielaardappelen gaar in licht gezouten water. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het vlees rondom bruin in hete boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
3 Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in stukken van 3 cm. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de sjalot glazig. Voeg de asperges toe en laat 2 minuten meebakken. Blus met de bouillon en laat nog 5 minuten sudderen. Bestrooi met peterselie.
4 Giet de krielaardappelen af en laat even in de pan droog stomen. Serveer het lamsvlees met de asperges en de krielaardappelen. Geef er de vleesjus bij.

Aardappelkrieltjes € 1,99

in de koeling 425 g - 4,68 €/kg

Lamsfilet € 7,49

in de koeling 250 g - 29,96 €/kg