Paasnestjes

Homemade of een tikkeltje valsspelen?

Kant-en-klaar of niet, de combinatie van ovenvers brood met een eitje smaakt sowieso hemels

Een tikkeltje valsspelen

Paashaasbroodjes met een ei

Kant-en-klaardeeg in de oven. Steek enkel nog een rondje uit het brood, plaats er een gekookt eitje in en je broodje is gebakken...

NIEUW

PAASHAASBROODJES € 1,89

natuur, sesam of meergranen - 390 g - 4,85 €/kg

Homemade

Minipaaskransjes met een ei

0,35 €/persoon • 4 stuks • 25 minuten + 2 uur rijzen

Dit heb je nodig

220 g bloem • 1/2 zakje bakpoeder • 20 g boter • 90 ml lauwe melk • 4 eieren + 1 ei • een snufje zout • 30 g suiker

Zo maak je het klaar

1 Kneed een soepel deeg met de bloem, het bakpoeder, de boter, de helft van het geklutst ei, de melk, het zout en de suiker. Laat het deeg ongeveer 1 uur rusten.

2 Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol van ieder bolletje een lange rol van zo'n 20 cm.

3 Neem per broodje 2 rollen en vlecht ze in elkaar. Knijp de uiteinden samen.

4 Prik met een duimspijker een gaatje op de brede kant van elk ei.

5 Leg de broodjes op een bakplaat en plaats het ei in het midden. Laat opnieuw afgedekt met plastic folie 1 uur rijzen.

6 Verwarm de oven voor op 240°C. Smeer de broodjes in met het resterende geklutste ei. Bak de broodjes 10 minuten in de oven.