Lamskroon +
noten-kruidenkorst gevulde paprika's

5,39 €/persoon • 4 personen • 50 minuten

Dit heb je nodig

600 g lamskroon • 4 rode paprika’s • 1 ui • 3 teentjes look • een snufje cayennepeper • 1 courgette • 70 g rijst • 150 g tomatenblokjes uit blik • 160 g paneermeel • rasp van 1 citroen • 80 g notenmix • 3 el gehakte bladpeterselie • 4 el gehakte bieslook • 3 el verse tijmblaadjes • 50 g boter • 2 el mosterd • olijfolie • peper en zout

Zo maak je het klaar

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak het vlees in een paar minuten rondom bruin.
2 Doe de bieslook, de tijm, de noten, de citroenrasp en een teentje look in een blender en maal alles fijn. Smelt de boter en meng samen met 80 g van het paneermeel door het kruidenmengsel. Breng op smaak met peper en zout en zet koel.
3 Doe wat olijfolie in een ovenschaal. Smeer de bolle kant van het vlees in met mosterd. Schep het kruidenmengsel bovenop de mosterd en druk goed aan. Leg het vlees met de korst naar boven in de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven voor rosé vlees.
4 Halveer de paprika’s in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de ui, de look en de courgette fijn. Kook de rijst gaar. Bak de ui en de look in wat olie in 6 minuten zacht. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Verhit de tomatenblokjes 5 minuten mee.
5 Meng de rijst en de groenten, kruid met cayennepeper, peper en zout, en schep het mengsel in de paprika’s. Bestrooi ze met paneermeel en peterselie en bedruppel ze met wat olie. Bak ze in 20 minuten gaar in de oven. Serveer bij het lamsvlees.

Lamskroon € 7,99

in de koeling 300 g - 26,63 €/kg