Monsieur Cuisine

Een multifunctioneel keukenwonder

v

Extra hulp is altijd welkom in de keuken. Monsieur Cuisine gaat voor jou tot het uiterste, want dit toestel kan o.a. (stoom)koken, braden, mixen en pureren, maar ook fijnhakken, wegen, roeren en kneden. Zo'n multi- functionele foodprocessor neemt bij concurrenten een aardige hap uit het budget, maar bij Lidl koop je hem al voor 249 euro. Leuk extraatje? Dankzij het bijgeleverde kookboek met meer dan 100 recepten ben je zo gestart!

KWARTELS € 6,99

in de koeling - 600 g 11,65 €/kg

Klassiek gevogelte wordt...

Ovengebakken kwartel met blanquette van lentegroentjes

4,89 €/persoon • 4 personen • 50 minuten

Dit heb je nodig

8 kwartels • 250 g jonge worteltjes, in blokjes • 250 g groene boontjes, ge- halveerd • 4 stengels selder, in stukjes van 3 cm • 300 g diepvrieserwtjes • 1 kleine courgette, in blokjes • 250 g witte champignons, in plakjes • 2 el peterselie, fijngehakt • boter • 3 el bloem • een scheutje witte wijn • een scheutje room • 2 el citroensap • 5 dl groentebouillon • peper en zout

Zo maak je het klaar

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een klont boter in een diepe, ovenbestendige pan. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze in de boter rondom goudbruin. Blus met de wijn, zet het deksel op de pot en zet 20 minuten in de oven.
2 Blancheer de wortels, de boontjes en de witte selder in licht gezouten water. Doe er net voor het afgieten de erwtjes bij. Bak de champignons in boter goudbruin. Voeg de courgette toe en bak even mee.
3 Smelt 3 el boter in een diepe pan. Voeg de bloem toe en laat even meebakken. Giet er al roerend de hete bouillon bij en laat indikken. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Schep er de geblancheerde groenten, de champignons en de courgette onder. Leg er de kwartels bij en laat nog even doorwarmen. Werk af met peterselie.

Asperges op Vlaamse wijze wordt...

Aspergepizza met peterselieolie

7,41 €/pizza • 1 pizza • 45 minuten

Dit heb je nodig

500 g witte asperges • 150 ml room • 4 eieren • 1 vel pizzadeeg • 1 ui, gesnipperd • 1 bosje peterselie • 2 el verse tijmblaadjes + extra om af te werken • 1/2 teentje look • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt • 125 ml olijfolie + extra om te bakken • peper en zout

Zo maak je het klaar

1 Hak de peterselie grof en pel de look. Doe samen met de olijfolie in een blender en mix fijn. Giet door een zeef en zet koel.

2 Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk. Kruid met peper en zout en bak ze in wat hete olijfolie beetgaar. Bak de ui in olijfolie glazig.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de room met de eieren, de ui, de tijmblaadjes en de kaas los en kruid met peper en zout. Bekleed een bakvorm met het deeg. Schik er de asperges op en giet er het roommengsel over. Zet 30 minuten in de oven. Bedruppel de pizza net voor het serveren met peterselieolie en werk af met tijm.

Klassieke consommé wordt...

Consommé met pesto van zongedroogde tomaten

1,68 €/persoon • 4 personen • 1 uur 25 minuten

Dit heb je nodig

1 braadkip • 3 l water • 1 wortel, grof gesneden • 1 stengel prei, grof gesneden • 1 ui, grof gesneden • 2 takjes peterselie • 2 takjes tijm • olijfolie • peper en zout Voor de pesto: 100 g zongedroogde tomaten • 20 g pijnboompitten • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt • ½ teentje knoflook • enkele takjes basilicum Voor de garnering: 1 wortel, in julienne • een stuk preiwit, in julienne • 2 lente-uitjes, in schuine ringen • 4 verse kwarteleitjes

Zo maak je het klaar

1 Snij de kip in stukken

2 Snij 1 wortel en een stuk preiwit in julienne. Snij 2 lente-uitjes in schuine ringen.

3 Leg de kip in een diepe pan, giet er 3 liter water bij en voeg de groenten en de tijm toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Schep het schuim af.

4 Haal de kip uit de bouillon. Giet de bouillon door een fijne zeef of door een katoenen doek. Schep de consommé in diepe borden.

Gevulde rosbief met farfalle

4,14 €/persoon • 4 personen • 45 minuten

Dit heb je nodig

800 g rosbief • 1 bosje peterselie, fijngehakt • 150 g feta • 300 g farfalle • 120 g zongedroogde tomaatjes, fijngehakt • 1 gele paprika, in blokjes • een handvol zwarte olijven, in plakjes • 1⁄2 komkommer, in blokjes • 1 rode ui, gesnipperd • 2 el citroensap • 20 g pijnboompitten • een handvol basilicum • olijfolie • boter • peper en zout

Zo maak je het klaar

1 Kook de pasta gaar. Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Snij de rosbief open, maar snij het vlees niet helemaal door. Kruid het vlees met peper en zout en beleg met de zongedroogde tomaten, peterselie, pijnboompitten en olijven. Vouw dicht en bind vast met keukentouw. Verhit een klont boter in een pan en bak de rosbief rondom goudbruin. Doe de rosbief in een ovenschaal, giet er het bakvet over en leg er nog een koud klontje boter bovenop. Zet 20 minuten in de oven. Bedek het vlees daarna met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
3 Giet de pasta af. Meng er de paprika, komkommer, rode ui en basilicumblaadjes onder. Breng op smaak met het citroensap en een scheutje olijfolie en brokkel er de feta over. Serveer bij de rosbief.

Rosbief € 9,99

in de koeling - 800 g - 12,24 €/kg