Kerst is voor mij

niet compleet zonder kalkoen voor opa

Gevulde kalkoen

met peer en veenbessensaus

Gevulde kalkoen
met peer en veenbessensaus

7,29 €/persoon • 4 personen • 2 uur 20 minuten + 4 uur marineren

Dit heb je nodig

Half ontbeende gevulde kalkoen (2,5 kg) • 1 grote ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook • 1 cm verse gember • 6 peren, geschild, in halve maantjes • 2 el verse tijmblaadjes • 300 g veenbessensaus • 40 g pijnboompitten • olijfolie • peper en zout

Zo maak je het klaar

1 Verwarm de oven voor op 220°C. Leg ze in een ingevette grote braadslee en leg er enkele blokjes boter op.  Zet de kalkoen 30 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en laat nog 2 uur bakken. Bedruip regelmatig met het braadvocht.
2 Pers de look en rasp de gember. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui met de look glazig. Voeg de perenblokjes, tijm, pijnboompitten en gember toe en laat de peren op een zacht vuur beetgaar worden.
3 Verwarm de veenbessensaus en serveer, samen met de warme peertjes, bij de kalkoen.
Lekker met kroketjes.

VEENBESSENCOMPOTE €1,45

natuur of wijn - 400 g - 3,63 €/kg

HALF-ONTBEENDE GEVULDE KALKOEN € 9,99/kg

in de koeling ca. 2,5 kg - Vulling op basis van kippenvlees, champignons en porto - beschikbaar vanaf 20/12 t.e.m. 24/12